O nás
Jsme Tomáš a Martin,
|
Ryby nám doslova přirostly k srdci, staly se nejen běžnou součástí našeho jídelníčku, ale i životů. A tak jsme se začali nově vzdělávat v oboru, který by nás nejspíš kdysi ani nenapadl.
Postupem času jsme dozráli k tomu, že zastoupení ryb v kuchyni může být ještě pestřejší, než jsme na začátku tušili. Není totiž konzerva jako konzerva a i taková plechovka ryb se může stát gastronomickým zážitkem.
Začal jsem si kupovat sardinky při svých cestách a pak mi je začali vozit i kamarádi z dovolených. Hodně jsem se o to zajímal. Hledal jsem informace, snažil jsem se zjistit, které patří mezi ty nejlepší a ty pak získat.
Chuť francouzských sardinek mi ze všech nejvíc zůstala na jazyku. Ta rozmanitost v obsahu jediné rybí konzervy je neskutečná a naprosto geniální. To se nikdy neomrzí.
Tomáš

Spustil se koloběh ochutnávání různých druhů sardinek, jejich skladování (zrají totiž, jako víno), a pak zase ochutnávání a porovnávání. Tomáš se bez nadsázky projedl přes Středozemní moře až k severovýchodnímu Atlantiku, putujíc přes Španělsko a Portugalsko, až po cestě zpět zakotvil ve Francii.
Když pak dlouho po Tomášovi i Martin ochutnal první prémiové sardinky, bylo jasné, že tohle bude další společná cesta. Zbývalo už jen doladit, jak přinést tuto jedinečnou lahůdku blíž zákazníkům. Ruku jsme si podali s francouzskou rodinou konzervárnou La Belle-Iloise a sardinky společně s makrelami a tuňáky přivezli nejprve k nám na prodejnu MyFish, kde okamžitě zaujaly své pevné místo v sortimentu.


Martin
Následovalo spuštění e-shopu sardinerie.sk a nyní po necelém roce přibyl i český e-shop sardinerie.cz. Pomyslně se tak uzavírá kruh naší cesty za rybami a my se vracíme zpět do Česka. Těšíme se, že i českým zákazníkům ukážeme kus světa, který nás nadchl.
Zkuste se sami přesvědčit,
že konzervované rybičky se dají produkovat s láskou a poctivým starým řemeslem podle rodinných tradic. Přesně tak je tomu totiž právě v případě našich dodavatelů, francouzských La Belle-Iloise. Podařilo se jim zachovat postup výroby, který je stejný jako v době, kdy se tyto třpytící se malé rybičky začaly poprvé konzervovat. Říká se, že to bylo už v době za Napoleona Bonaparte…ale to je jiný příběh.