O nás

Jsme Tomáš a Martin,
dva bratranci z Brna

Jestli je něco, co nás dva spojovalo odjakživa, pak je to nefalšovaná záliba v dobrém jídle.
Ta nakonec vyústila až ve společné podnikání - prodeji čerstvých ryb
a mořských plodů v bratislavské prodejně MyFish, kterou na Slovensku provozujeme už od roku 2016.

 

 

Ryby nám doslova přirostly k srdci, staly se nejen běžnou součástí našeho jídelníčku, ale i životů. A tak jsme se začali nově vzdělávat v oboru, který by nás nejspíš kdysi ani nenapadl.

Postupem času jsme dozráli k tomu, že zastoupení ryb v kuchyni může být ještě pestřejší, než jsme na začátku tušili. Není totiž konzerva jako konzerva a i taková plechovka ryb se může stát gastronomickým zážitkem.

 

uvozovkaZačal jsem si kupovat sardinky při svých cestách a pak mi je začali vozit i kamarádi z dovolených. Hodně jsem se o to zajímal. Hledal jsem informace, snažil jsem se zjistit, které patří mezi ty nejlepší a ty pak získat.

Chuť francouzských sardinek mi ze všech nejvíc zůstala na jazyku. Ta rozmanitost v obsahu jediné rybí konzervy je neskutečná a naprosto geniální. To se nikdy neomrzí.

Tomáš

onas-tomas

 

 

Spustil se koloběh ochutnávání různých druhů sardinek, jejich skladování (zrají totiž, jako víno), a pak zase ochutnávání a porovnávání. Tomáš se bez nadsázky projedl přes Středozemní moře až k severovýchodnímu Atlantiku, putujíc přes Španělsko a Portugalsko, až po cestě zpět zakotvil ve Francii.

Když pak dlouho po Tomášovi i Martin ochutnal první prémiové sardinky, bylo jasné, že tohle bude další společná cesta. Zbývalo už jen doladit, jak přinést tuto jedinečnou lahůdku blíž zákazníkům. Ruku jsme si podali s francouzskou rodinou konzervárnou La Belle-Iloise a sardinky společně s makrelami a tuňáky přivezli nejprve k nám na prodejnu MyFish, kde okamžitě zaujaly své pevné místo v sortimentu.

 

onas-martin

 

uvozovka Dělá mi od srdce radost, když se zákazníci pro sardinky vracejí. Většinou začínají od těch nejčistších v oleji a postupují přes ty rafinovanější až k těm velmi extravagantním příchutím.

Martin

 

Následovalo spuštění e-shopu sardinerie.sk a nyní po necelém roce přibyl i český e-shop sardinerie.cz. Pomyslně se tak uzavírá kruh naší cesty za rybami a my se vracíme zpět do Česka. Těšíme se, že i českým zákazníkům ukážeme kus světa, který nás nadchl.

Zkuste se sami přesvědčit,

že konzervované rybičky se dají produkovat s láskou a poctivým starým řemeslem podle rodinných tradic. Přesně tak je tomu totiž právě v případě našich dodavatelů, francouzských La Belle-Iloise. Podařilo se jim zachovat postup výroby, který je stejný jako v době, kdy se tyto třpytící se malé rybičky začaly poprvé konzervovat. Říká se, že to bylo už v době za Napoleona Bonaparte…ale to je jiný příběh.

onas-ryby