Tabbouleh s citronovými sardinkami

Tabbouleh s citronovými sardinkami

Příprava: 30 minut
Porce: 2
Obtížnost: snadná

 


 

Ingredience:

1 plechovka sardinek v olivovém oleji s citronem
4 rajčata
¼ červené cibule
100 g bulguru
šťáva z ½ citronu
lžička extra panenského olivového oleje
sůl a pepř
pár lístků čerstvé máty
velký svazek hladkolisté petržele

Postup:

  1. Uvařte bulgur. Zalijte asi dvojnásobným množstvím vody, vařte ho v osolené vodě 10 až 15 min a pak nechte dojít pod pokličkou, bulgur ještě nabobtná.
  2. Nakrájejte červenou cibuli nadrobno. Z rajčat vykrojte střed a také nakrájejte na drobné kostičky. Přidejte do mísy s bulgurem.
  3. Nasekejte mátu a petržel nahrubo, přidejte k salátu.
  4. Vymačkejte šťávu z citronu, opepřete, osolte a zakápněte olivovým olejem.
  5. Salát dobře promíchejte a ideálně nechte odležet v chladničce po dobu 30 minut, aby bulgur nasákl všechny chutě.
  6. Servírujte se sardinkami v olivovém oleji s citronem. Olej z plechovky určitě nevyhazujte, dodá salátu další chuťový rozměr.

Tipy: Pro obměnu můžete přidat na malé kostičky nakrájenou papriku nebo okurku. Pokud máte rádi výraznější chutě, vyzkoušejte sardinky s aromatickým kořením, zeleným pepřem nebo dvěma druhy chilli.

Recept inspirován originálním receptem konzervárny La Belle Iloise.