Tabbouleh s citronovými sardinkami
Příprava: 30 minut
Porce: 2
Obtížnost: snadná
Ingredience:
1 plechovka sardinek v olivovém oleji s citronem
4 rajčata
¼ červené cibule
100 g bulguru
šťáva z ½ citronu
lžička extra panenského olivového oleje
sůl a pepř
pár lístků čerstvé máty
velký svazek hladkolisté petržele

Postup:
- Uvařte bulgur. Zalijte asi dvojnásobným množstvím vody, vařte ho v osolené vodě 10 až 15 min a pak nechte dojít pod pokličkou, bulgur ještě nabobtná.
- Nakrájejte červenou cibuli nadrobno. Z rajčat vykrojte střed a také nakrájejte na drobné kostičky. Přidejte do mísy s bulgurem.
- Nasekejte mátu a petržel nahrubo, přidejte k salátu.
- Vymačkejte šťávu z citronu, opepřete, osolte a zakápněte olivovým olejem.
- Salát dobře promíchejte a ideálně nechte odležet v chladničce po dobu 30 minut, aby bulgur nasákl všechny chutě.
- Servírujte se sardinkami v olivovém oleji s citronem. Olej z plechovky určitě nevyhazujte, dodá salátu další chuťový rozměr.
Tipy: Pro obměnu můžete přidat na malé kostičky nakrájenou papriku nebo okurku. Pokud máte rádi výraznější chutě, vyzkoušejte sardinky s aromatickým kořením, zeleným pepřem nebo dvěma druhy chilli.
Recept inspirován originálním receptem konzervárny La Belle Iloise.